Sunday, April 12, 2009

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: visit the Cantillon Brewery

La settimana scorsa il Wall Street Journal ha pubblicato un articolo molto interessante sul Lambic, Sul le tracce d'un'antica birra belga , dopo una visita a Bruxelles al più raffinato produttore di questa preziosa bev anda: la Brasserie Cantillon . La particolarità che rende unica questa birra è che mentre tutte le altre sono fatte fermentare attraverso l'utilizzo di ceppi di lievito accuratamente selezionati tra le due tipologie classiche, ad alta fermentazione ( Saccharomyces cerevisiae ) e a bassa fermentazione (Saccharomyces carlsbergensis ), the Lambic (here a fantastic article and Kuaska another of the great Michael Jackson) is produced by spontaneous fermentation. The beer wort is in fact exposed to the action of wild yeasts and bacteria present in the native river valley Zenne in the area of \u200b\u200bPajottenland, southwest of Brussels. And 'a beer inextricably tied to these places, where for centuries the lambic is the best known popular drink , in all its amazing variations: the pure lambic is indeed "flat", but often two or more are blended lambic resulting from several years rise to foaming Gueuze or fruit is added, as in the traditional Kriek, fermented with cherries cherries, or Framboise with fresh raspberries, or finally as the Faro sweetened with sugar candy. For the phase of cooling the wort boiling, rather than poured in fermenters and protected like all other beers, is pumped and left the entire night in extremely large tanks, only about 30 deep c m, but above all open, so that the entire surface of the wort can come into contact with wild yeasts and microflora in the air. Let's say it here, at night, which happens quite naturally la magia.. L'antichissimo processo produttivo e la lunga fermentazione spontanea, oltre alla lenta maturazione in botti di legno usate per Porto, Sherry, Madeira e Cognac, conferiscono al lambic tradizionale un'intensità e una ricchezza aromatica ineguagliabile, con un sapore sempre molto complesso e intensamente aspro, acido. Pensare che oggi sono solamente più o meno dieci i birrai che producono o assemblano lambic, crea giustificate e serie preoccupazioni sul futuro d'una bevanda che ha segnato la tradizione e la storia d'un'intera nazione.

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